Tips

Welke voetbalschoenen draagt Christiano Ronaldo?

 

Welke voetbalschoen draag Ronaldo?

Christiano Ronaldo is dé sterspeler van Real Madrid en machoman pur sang. Ronaldo wil naast zijn fenomenale spel, zich onder andere onderscheiden door afwijkende voetbalschoenen aan te trekken. Paarse, roze of oranje voetbalschoen zijn allemaal de revue al een keer passeert, maar dit moment zijn het fel gele voetbal schoenen van Nike. Ronaldo voetbalt op het moment in de Mercurial lijn van Nike. Deze schoenen zijn vooral ontworpen om kracht zoveel mogelijk om te zetten in snelheid. Ideaal voor een speler van Ronaldo natuurlijk. Daarnaast heeft de schoen een soort van griplaag, die er voor zorgt dat je een bal veel effect mee kunt geven. Precies wat Ronaldo nodig heeft om bij een vrije trap de bal in de kruising te draaien.

Net als de meeste grote voetballers hebben ze allemaal een sponsorcontract met een grote sportfabrikant. In het geval van Ronaldo is dit Nike. Nike heeft in samenwerking met Ronaldo dé perfecte voetbalschoen proberen te maken. DeNike Mercurial Vapor is het eindresultaat. Er zijn inmiddels 5 varianten van op de markt. Dan zou je kunnen denken, waarom maken ze niet één hele goede schoen. Maar zo simpel is dat niet. Je hebt namelijk allerlei verschillende soorten wensen. Wil je bijvoorbeeld grip en stabiliteit of juist snelheid en een lichtgewicht. Dit is lastig om allemaal in één schoen te stoppen. Het topmodel, als je afgaat op de aanschafprijs, is de CR Mercurial Vapor Superfly III. Bijzonder aan deze schoenen is dat er een carbon compositie is in verwerkt. Hierdoor is de schoen sterk en licht. Ideaal voor snelheid en kracht overbrenging. Daarnaast is er bij dit paar schoenen geprobeerd de grip zo optimaal mogelijk te maken zonder extra gewicht toe te voegen aan de schoen.

Cristiano Ronaldo stelde in april 2014 in Madrid de nieuwe voetbalschoenen van Nike voor, de zogenaamde Mercurial Superfly. Mercurial Superfly de fluorescerend rode voetbalschoenen met carbonzool en een instapsok.
 

Welke voetbalschoenen draagt Gareth Bale?

 

Welke voetbalschoen draagt Bale?

Gareth Bale vooral bekend door het enorme bedrag dat Real Madrid voor hem neerlegde. Tottenham Hotspurs kreeg een bedrag van maar liefst 100 miljoen voor Bale. Dit is tot nu het hoogste transferbedrag ooit. Maar terug naar de schoenen. Bale draagt Adidas F50 AdiZero TRX FG Electricity LTR schoenen. Ook Messivoetbalt op F50 AdiZero. Alleen heeft Messi de mogelijkheid gekregen om ze helemaal aan zijn eigen voorkeuren aan te passen.

 

Bale is nog dus niet, zoals spelers als Neymar of Ronaldo, een samenwerkingsverband aangegaan met een sportmerk. Daardoor voetbalt Gareth Bale op ‘gewone’ schoenen. Bale voetbalt op de eerder genoemde F50 AdiZero TRX FG Electricity LTR van Adidas. Ondanks dat het geen custom made voetbalschoenen zijn, onderscheiden ze zich toch op een aantal gebieden. Er zit bijvoorbeeld een Sprintframe in de schoen verwerkt, waardoor je optimaal kunt versnellen. De schoenen zijn uitgerust met Traxxion 2.0 noppen, die voor extra grip en stabiliteit zorgen op zowel droog als nat gras. De buitenkant van de schoenen zijn deels van Goleo kalfsleer en deels van een synthetisch materiaal. Waardoor de soepelheid van de schoen gewaarborgd blijft.

 

Niet alleen de buitenkant is onderhanden genomen. Ook aan de binnen kant is er alles aangedaan zoveel mogelijk comfort te creëren. De binnenzool is gemaakt van suède en is daarnaast ook nog eens anatomisch verantwoord. Helemaal nieuw is de Sprintweb technologie. De Sprintweb technologie zorgt ervoor dat je op hoge snelheid alsnog voldoen steun krijgt van de schoen. Hiervoor dienden de iconische Adidas strepen op een andere plek op de schoen te worden gezet. Desondanks is het nog steeds onmiskenbaar een voetbalschoen van de hand van Adidas. De aanschaf prijs een paar Adidas F50 AdiZero TRX FG Electricity LTR ligt rond de 220 euro.

Bestel hier uw  Adidas F50 AdiZero voetbalschoenen van Adidas.

 

Welke voetbalschoenen draagt Graziano Pellè

 

Welke voetbalschoen draagt Pellè?

Graziano Pellè de uitblinker bij Feyenoord. In de zomer van 2012 werd Pellè gehuurd van Parma FC en dat bleek een geniale actie te zijn. In een jaar tijd ontpopte Pellè zich als een ware goalgetter en een vaste waarde voor het eerst van Feyenoord. Tot opluchting van coach Ronald Koeman tekende Pellè een vierjarig contract bij Rotterdams club. Pelle voetbalt op de Mercurial Vapor IX FGschoenen van Nike. Overigens draagt Christiano Ronaldo deze schoenen ook.

 

Christiano Ronaldo had de eer om voor Nike de Mercurial lijn uit te breiden met zijn eigen schoen. Helaas voor Pellè zal hij het moeten doen met wat er in de winkel ligt. Pellè is dus gevallen voor de Mercurial Vapor IX FG. Deze voetbalschoen is uitgerust met de ACC technologie. De ACC technologie maakt dat de schoen geen hinder ondervindt van de bijvoorbeeld natte weersomstandigheden. Het bovenwerk is gemaakt van synthetisch materiaal met een textuur, die lucht weerstand aanzienlijk vermindert. Daarnaast zorgt het gebruik van dit synthetische materiaal voor de perfecte pasvorm van elke voet. Aan de onderkant van de schoen is een volledig nieuw ontworpen zool geplaatst gemaakt van glasfiber, zodat het gewicht van de schoen zo laag mogelijk blijft. Op deze zool zijn zogenaamde directe noppen bevestigd voor een ideaal tractie bij het accelereren. Precies wat een speler als Pellè nodig heeft om als spits de nodige goals te maken.

In  de binnenkant van de schoen is een nieuw soort voetbed gelegd, die gemaakt is van EVA materiaal. De belangrijkste eigenschap hiervan is dat gemakkelijk naar de vorm van de voet gaat staan en daarnaast ook maximale ondersteuning biedt. De Mercural Vapor IX FG van Graziano Pellè ligt in Nederland voor ongeveer 200 euro in de winkel.

Bestel hier jouw Mercurial Vapor IX FG online

 

 

Welke voetbalschoenen draagt Lionel Messi?

 

Op welke voetbalschoenen voetbalt Lionel Messi dit jaar?

Lionel Messi is een icoon in het voetbal en op dit moment één van de beste voetballers ter wereld. Vandaar ook dat Messi niet op de eerste en de beste schoenen speelt. Messi speelt op F50 AdiZero van Adidas. Deze schoenen zijn op het moment de aller lichtste, die verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn ze buitengewoon geschikt voor soepele en behendige speler als Messi. De schoenen zijn uitgerust met een speciaal sprintframe, waardoor je bij een acceleratie haast wordt gelanceerd door jezelf.


Verder zijn de schoenen uitgerust met een Sprintskin. Er is als het ware een extra laag over de schoen heen gebracht, zodat je altijd perfecte controle hebt over de bal. Door de Sprintskin maakt het niet langer uit of je voetbalt in de regen of dat het droog is. Daarnaast wordt er ook speciaal leer gebruikt, die naar verloop van tijd naar je voet gaat staan. Bijzonder aan dit leer is dat het dezelfde eigenschappen heeft als kangoeroeleer alleen is het een stuk goedkoper. Ook is er op de achter van de schoen een stuk plastic gemonteerd, zodat je hiel beter wordt ondersteund tijdens het voetballen.

Adidas en Messi zijn in 2012 een samenwerking aangegaan, zodat Messi zijn eigen schoenen kan ontwerpen. Hij vertelde wat hij mooi vond en welke eigenschappen hij graag terug wilde zien in een voetbalschoen. Daardoor kwam er een uitbreiding van de F50 AdiZero collectie. Er is nu namelijk een speciale Messi variant op de markt, die volledig aan Messi’s eisen voldoet. Deze schoenen zijn dus van hoogwaardige kwaliteit. Enig nadeel van goede spullen: het is duur. Deze schoenen zijn in Nederland verkrijgbaar voor ongeveer 180 euro.

De Adidas F50 Messi Voetbalschoenen zijn de nieuwste F50 voetbalschoenen van de Messi Collectie. In samenwerking met Lionel Messi zijn de nieuwe Messi F50 Voetbalschoenen ontworpen. Het bovenwerk van de Adidas Messi is gemaakt van vederlicht Hybridtouch synthetisch leer met een 3D-griptextuur voor beter balcontact, Sprintframe voor meer stabiliteit en een nieuwe noppenconfiguratie voor meer grip op stevige ondergronden. Bestel je Adidas F50 Messi nu !

 

Welke voetbalschoenen draagt Neymar?

 Op welke voetbalschoenen voetbalt Neymar in 2013/2014?

Neymar da Silva Santos is een veel belovend talent uit Brazilië, die medio 2013 naar Europa werd gehaald door FC Barcelona. Uiteraard heb je naast talent ook goede spullen nodig om optimaal te kunnen presteren. Daar werd Neymar bij zijn voetbalschoenen geholpen door Nike. Nike wilde namelijk samen met een aantal grote voetballers als Neymar de beste voetbalschoen ooit maken en als we de makers moeten geloven is dat gelukt ook. Er waren meerdere voetballers, die hadden meegewerkt aan deze productie, waaronder Mario Götze, maar Neymar is uiteindelijk het gezicht geworden van deze baanbrekende voetbalschoen.

Het gaat hier om de Nike Hypervenom. Als je de schoen voor het eerst bekijkt valt gelijk één ding op het reliëf. Dit is gedaan om zoveel mogelijk controle te hebben wanneer een bal met effect moet worden geschoten. Daarnaast heeft de Hypervenom een zogeheten NikeSkin laag, waardoor de weersomstandigheden geen effect hebben op het spel. Daarnaast is de buitenzool van Hypervenom in tweeën gedeeld, zodat de tenen los van elkaar kunnen bewegen. Hierdoor wordt de voet minder beperkt in het bewegen, wat een positief effect heeft op het spel.

Ook is er aandacht besteed aan de binnenkant. Er is een speciale binnenzool in de voetbalschoen gelegd. Deze is gemaakt van een geperforeerd materiaal dat de schoen laat ademen. Leuk detail is dat Nike pretendeert een schoen gemaakt te hebben, die zo gevaarlijk is dat ze zelfs op achterkant van de schoen een doodskop hebben afgebeeld. Dit is natuurlijk als symbool voor de gevaarlijkheid van de schoen. De aanschafprijs van deze schoen valt relatief mee: 200 euro. Dit komt waarschijnlijk, omdat er geen dure materialen zijn gebruikt voor het fabriceren van deze voetbalschoen.

Bestel hier de voetbalschoenen van Neymar: Nike Hypervenom Phantom AG Bright Crimson